به نظر شما راهاندازی کسبوکار در تهران سختتر است یا در شهر ونکوور کانادا؟
بیایید با هم در این مقاله، بررسی کنیم و ببینیم واقعاً کدام یک چالشها و دشواریهای بیشتری دارد و کدام یک برای ما محتملتر و در دسترستر است و ریسک کمتری دارد؟
از لحاظ ریسکهای اقتصادی!
چه اقتصاددانها و چه ما مردم عادی، هیچ یک نمیتوانیم انکار کنیم که شرایط اقتصادی ایران، ثبات کافی ندارد. اما کانادا، شانزدهمین اقتصاد برتر جهان است و قوانین و سیاستهای اقتصاد آزاد جهانی را دارد. بنابراین راهاندازی یک کسبوکار در کدام یک ریسک بالاتری از نظر اقتتصادی (مثل از دست رفتن سرمایه، نابود شدن ارزش پول و …) دارد؟ پاسخ روشن است!
از لحاظ شرایط زندگی و رفاهی!
بیمه درمانی در کانادا رایگان است، تحصیل تا رسیدن به دانشگاه رایگان است، شاخص توسعه انسانی در رتبه 15 جهان، (رتبه تهران: 76) از لحاظ قدرت خرید در رتبه 32 جهان (رتبه تهران: 85) و از لحاظ شاخص رفاه در رتبه 13 جهان (رتبه تهران: 123) همه چیز مشخص است!
از لحاظ سختیهای مسیر و چالشهای مجوز و …
در ایران، به دلیل اینکه اقتصاد کاملاً تحت کنترل دولت و دستوری است، قوانین بوروکراتیک زیادی بر آن حاکم است و همین امر، دست و پای بخش خصوصی و کارآفرینان را برای راهاندازی و توسعه کسبوکارها به شدت محدود میکند.
کانادا اما از یک اقتصاد بر پایه بازار آزاد بهره میبرد که دولت، حق دخالت اندکی در آن دارد و اتفاقاً کارآفرینان و سرمایهگذاران را به شدت متمایل به ایجاد کسبوکار، تولید و فعالیتهای اقتصادی میکند.
از لحاظ درآمد
حداقل درآمد در ایران و کانادا تنها موقعی قابل مقایسه است که بتوانیم آن را نسبت به سطح عمومی قیمتها، برابری قدرت خرید و همچنین میزان ثروتی که در جامعه جریان دارد بررسی کنیم.
برای نمونه، بیایید حداقل حقوق را در ایران و کانادا مقایسه کنیم. درست است که قیمت کالاها و خدمات در کانادا بیشتر از ایران است و سطح عمومی قیمتها بالاتر است، اما نباید از یاد ببریم که حداقل حقوق در کانادا ساعتی 17 دلار و در ایران، ساعتی کمتر از 1 دلار است و این نشاندهنده این است که اقتصاد کانادا چقدر پتانسیل بالایی دارد.
همچنین نرخ تورم کالا و خدمات در کانادا تنها 3 درصد و در ایران چیزی حدود 50 درصد است.
از لحاظ اعتبار شهروندی، پاسپورت و …
پاسپورت کانادا از لحاظ ارزش و اعتبار جزو 10 کشور برتر جهان و پاسپورت ایران در رتبه نه چندان مناسب 96 قرار دارد.
از لحاظ سایر شاخصهای جمعیتی و رفاهی از جمله امید به زندگی، آبوهوا، نرخ مرگ و میر و کیفیت بیمههای شهروندی هم کانادا در وضعیت بهتری از ایران قرار دارد.
چه راه و روشهایی وجود دارد؟
همانطور که در این مقاله خواندیم، کانادا تقریباً در همه شاخصهای مرتبط با کیفیت زندگی و همچنین شرایط اقتصادی از جمله کسبوکار، وضعیت بهتری نسبت به ایران دارد.
برای همین هم هست که میزان محبوبیت به مهاجرت به کانادا و به ویژه ونکوور طی سالهای گذشته بسیار زیاد شده است.
ایرانیان زیادی هر ساله به دلیل همین برتریها قصد مهاجرت به کانادا دارند و البته دولت کانادا هم با تسهیل کردن روشها و طراحی لاینها و روشهای مختلف، فعلا در حال جذب سرمایه و نیروی انسانی از کشورهایی مثل ایران است.
از جمله بهترین روشهای کنونی مهاجرت به کانادا، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- خرید فرانچایز (یعنی خرید یک شعبه از کسبوکارهای فعال و اغلب سرشناس در کانادا)
- خرید بیزینس (یعنی خرید کسبوکارهای آماده از جمله سوپرمارکت، باشگاه ورزشی، آرایشگاه و …)
- راهاندازی کسبوکار از صفر تا صد
- راهاندازی استارتاپ
- ویزای کارآفرینی استانی (PNP)
و خواندن این مقالات هم توصیه میکنیم؛ خالی از لطف نیست:👇👇
ارزانترین محلههای ونکوور برای اینکه کافیشاپت رو راه بندازی!
۱۴ تا از پردرآمدترین بیزینسهای کانادا که اقامت دائم میده!
دلار همینطور داره میره بالاتر، نمیخوای کسبوکارت رو در کانادا بخری و اقامت دائم بگیری؟